Eyish mumkin bo‘lgan bayroqlar
Avstraliyaning «WHYBINTBWA» reklama agentligi xodimlari Sidney Xalqaro oziq-ovqat festivaliga juda qiziqarli loyihani taqdim etdi. Ular tom ma’noda turli mamlakatlar bayroqlarini ularning milliy taomlaridan «tayyorladi».
Bayroqlar dunyoning turli mamlakatlari milliy koloriti va o‘ziga xosligini aks ettirib, ushbu mamlakatlar ramzlarini mashhur milliy taomlar ko‘rinishida hamda an’anaviy hisoblanadigan mahsulotlar bilan bezatilgan holda taqdim etdi. Aytish kerakki, loyiha juda qiziqarli va ko‘zni qamashtiruvchi, asosiysi, ishtaha keltiradiganbo‘lib chiqdi.
Italiya bayrog‘i shaklidagi taomni bezash uchun rayhon, makaron va pomidordan foydalanildi
Braziliyaning sariq va yashil rangli bayrog‘i banan barglari, laym bo‘laklari, ananas va marakuyya mevalari yordamida yaratildi
Hindiston bayrog‘i karri (hind ziravorlari aralashmasi), guruch, sabzavot va yasmiq unidan tayyorlangan yupqa yassi kulchadan tayyorlandi
Yaponiya bayrog‘i yaratilishida tunets balig‘i va guruchdan foydalanildi
Gretsiya bayrog‘i gilos zaytun va yupqa to‘g‘ralgan feta pishlog‘idan yaratildi
Livan bayrog‘i lavash noni, ko‘katlar va “fattush” deb nomlanadigan sabzavot bilan bezatildi
Vyetnam bayrog‘i doimiy yashil daraxtlar hosili - rambutan, lichi va yulduz mevalaridan tayyorlandi
Avstraliya bayrog‘i bezagi sifatida go‘shtli pirog va sous kerak bo‘ldi, xolos
Janubiy Koreyaning oq, qizil va qora rangli bayrog‘i Kimbap deb nomlanadigan mahalliy delikates va qizil qayladan tayyorlandi
Buyuk Britaniya bayrog‘ini yaratish uchun suli unidan pishirilgan skone bulochkasi, bir necha turdagi murabbo va kremlardan foydalanildi
Fransiya bayrog‘i shaklidagi taomni bezash uchun ko‘k pishloq, Bri pishlog‘i va uzum kerak bo‘ldi
Xitoy bayrog‘i ajdaho mevasi pitaya va karam boladan yaratildi
AQSh bayrog‘idagi yulduzlar va chiziqlarni xot-dog va xantal bezab turdi
Indoneziya milliy bayrog‘i shaklidagi taomni bezash uchun achchiq karri va oq guruchdan foydalanildi
Turkiya bayrog‘ini qandolatchilik mahsuloti milliy pushti rangli rohat-lukum bezadi
Ispaniya bayrog‘i chorizo deb nomlanadigan achchiq qizil qalampirli kolbasa va za’faron guruchi yordamida yaratildi
Tailand bayrog‘ini shirin chili sousi, ko‘k qisqichbaqa va kokos yong‘og‘i bezab turdi
Shveysariya bayrog‘ini tayyorlash uchun Sharkutr go‘sht kesmalari va Emmental pishlog‘idan foydalanildi
Bahora Muhammadiyeva tayyorladi.